8 thoughts on “ Živi Pesak ”

  1. Dno je zapravo živi pesak. Nažalost, današnje naslovne stranice dva tabloida su nas iznova uverile da dna zapravo nema i da je pod našim nogama i našom kolektivnom savešću gadni živi pesak. I to baš ona dva tabloida koja su neskriveno bliska garnituri na vlasti. Zamišljeni kao borbeno sredstvo protiv svakog ko se drzne da kritički.
  2. View credits, reviews, tracks and shop for the Vinyl release of Drveni Most / Živi Pesak on Discogs. Label: Jugoton - SY ,Jugoton - SY • Format: Vinyl 7 YU Grupa - Drveni Most / Živi Pesak (, Vinyl) | Discogs/5(4).
  3. Nov 04,  · Živi pesak je bio najčitaniji roman u Švedskoj godine, prodat je u više od primeraka i nagrađen svim najvećim evropskim priznanjima za kriminalistički roman – proglašen je najboljim švedskim, skandinavskim i evropskim kriminalističkim romanom.
  4. Quicksand Živi pesak. 45min | () Maja, učenica iz Stokholma, našla se na suđenju za ubistvo nakon tragedije u svojoj školi. Više novih sumnji i sumnji nastaje kada se objave nova otkrića. Drama IMDb /10 Tweet. Ako imate.
  5. ŽIVI PESAK Malin Pešon Đolito. Tweet. Žanrovi: Nagrađene knjige, Trileri. Izdavač: Dokaz. Broj strana: Pismo: Latinica. Povez: Mek. Format: 20 cm. Godina izdanja: Opis. U elitnoj srednjoj školi u najbogatijem stokholmskom predgrađu dogodilo se masovno ubistvo. Maja Norberg je osamnaestogodišnja devojka kojoj se, devet meseci.
  6. Iz recenzija: “Živi pesak roman je koji počinje kao igra koja je krenula ukrivo:već na prvoj stranici mali presjek suvremenog švedskog društva – hiperkorektni učitelj, posvojeni dječak iz Ugande, plavuša odjevena u kašmir, sin imigranata s Bliskog istoka – leži na podu prekriven krvlju, kao mračna satira slike zemlje civiliziranog multikulturalizma što je o sebi gaji.
  7. „Živi pesak je poput igre koja je pošla po zlu: već na prvoj stranici vidimo mali presek savremenog švedskog društva – levičarski nastrojen nastavnik, usvojeni dečak iz Ugande, plavuša obučena u kašmir, sin imigranata sa Bliskog istoka – leže na podu isprskani krvlju, kao mračna satira slike civilizovanog multikulturalizma kakvu o sebi gaji Švedska.” − The New York Times Book.
  8. Živi pesak može biti sakriven ispod lišća ili sasušene pokorice od blata. Veliki teški predmeti ponekad upadnu u živi pesak, sa katastrofalnim posledicama. Ljudi su se vekovima bojali živog peska jer se verovalo da uvlači svoje žrtve sve dok ne potonu. Međutim, to nije tačno. Ako neko zna kako treba da postupi kada upadne u živi pesak, onda sve to nije opasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *